HOME

Asociația Română pentru Femei în ArtăFORUM ART 2003-2004
STAGIUNE DE ARTĂ CONTEMPORANĂ București


2003: noiembrie  decembrie   2004: ianuarie  februarie  

A III-a ediție a stagiunii de artă contemporană FORUM ART – muzică, dans, poezie, arte vizuale – lansată de Asociația Română a Femeilor în Artă (ARFA) în București.
Director fondator – compozitoarea Mihaela Stănculescu-Vosganian
.
Joi 6 noiembrie 2003 – Aula Palatului Cantacuzino, ora 18

Seară de muzică și poezie


Bianca Luigia MANOLEANU – voce, Remus MANOLEANU – pian

    

Invitată Manuela GOLESCU – actriță

În program:

Dan VOICULESCU – 12 haiku-uri (versuri de poeți clasici japonezi)

Felicia DONCEANU – Ciclul "Elegii" (versuri: Mihail Crama)

Gheorghe COSTINESCU – Din ciclul "Trei cântece timpurii" – Câți ca voi (versuri: George Topârceanu) – Doi copii s-au dus (versuri: Tudor Arghezi)

Nicolae COMAN – Cântec de zori (versuri: Mariana Dumitrescu)

Cornelia TĂUTU – Ciclul "Trias" (versuri: Mihai Eminescu) – Peste vârfuri – Strigoii – Stelele-n cer

Carmen PETRA BASACOPOL – Ciclul "Meșterul Manole" (versuri: Marin Sorescu)
Foaie verde – Perspectiva – Comoditate – Întrebare – Sunet

Poemele: "Descântec în ploaie" de Ana Blandiana, "Romanța răspunsului mut" de Ion Minulescu și "Copilul meu, să nu mă cauți" de Magda Isanos, în recitarea actriței Manuela GOLESCU.


Bianca Luigia MANOLEANU


Cu una din vocile cele mai bune pentru genul atât de pretențios al liedului, Bianca Manoleanu s-a impus în arta interpretativă ca soprană, cu o foarte mare forță de expresie, cu o frazare impecabilă și o distincție aparte" .

Colaborează cu orchestrele filarmonicilor din București și din țară, în concertele vocal simfonice. Repertoriul sau se întinde pe o arie largă, cuprinzând lucrări de gen din preclasicism până în epoca contemporană. Creația autohtonă de lied, primele audiții reprezintă o prioritate pentru Bianca Manoleanu. Este membră a formațiilor de muzică veche "Cantus Serenus" și "Claudopolis" împreună cu care concertează, preluând repertoriul primei sale profesoare, Emilia Petrescu.

În paralel activează ca profesor la Catedra de Canto, Lied și Oratoriu a Universității Naționale de Muzică din București.Remus MANOLEANU

Absolvent al Conservatorului din București și al Facultății de Filosofie a Universității din București, Remus Manoleanu a beneficiat de specializare la Conservatorul "P. I. Ceaikovski" din Moscova (profesor S. Neuhaus) și a câștigat bursa națională "George Enescu" . Este doctor în muzică și conferențiar universitar la Universitatea Națională de Muzică din București. A dat concerte și recitaluri în România și în străinătate (Marea Britanie, Brazilia, Coreea de Nord, Rusia, Germania, Olanda, Franța, Siria, Statele Unite etc.) A înregistrat discuri cu muzică contemporană românească la Casa de Discuri Electrecord. Este membru fondator al Fundației Culturale "BIANCA" , ce are ca scop principal promovarea liedului românesc.

Duo-ul Bianca si Remus Manoleanu devine binecunoscut în ultimii ani, prin turnee efectuate în Olanda, Germania, Japonia, America, Ungaria, Siria.


Manuela GOLESCU


Actriță de teatru și film, Manuela Golescu are șansa de a juca pe scena Teatrului Național din București și totodată în producții de film naționale și internaționale, colaborând cu regizori de prestigiu precum : Mircea Veroiu, Andrei Blaier, Sergiu Nicolaescu, Roger Christian, David Whitley și având ca parteneri pe : Gheorghe Dinică, Mircea Albulescu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Ann Margret, Dominique Sanda. Inspirată de participarea la Festivalul Internațional de Teatru Antropologic din Norvegia, Manuela Golescu crează Fundația Culturală "GOLESCU" , pentru a promova tezaurul românesc de cultură și spiritualitate, atât în țară cât și în străinătate. Zona pe care Manuela Golescu o explorează în mod deosebit este Spectacolul – Experiment de Interferență a Artelor, în spații alternative.

Ca expresie a acestei preocupări, realizează CD-ul multimedia "Te port în mine" , dialog între poezia și muzica sacră, lansat în turnee, inclusiv la Hoolywood.
susMarți 9 decembrie 2003 – Institutul Francez din București, ora 19

susARFA
MUZEUL NAȚIONAL "GEORGE ENESCU"


Sâmbătă 24 ianuarie 2004 – Aula Palatului Cantacuzino, ora 18

RECITAL INSTRUMENTAL
Irinel Anghel – pian, acordeon, percuții, electronics
Andrei Kivu – violoncel, tubă, piri, hun

cu participarea Grupului Experimental Breaza 2003

In program:
Irinel Anghel – Arrets II
Mihaela Vosganian – Sogni tra suoni (p.a.r.)
Andrei Kivu – Cellophonium (p.a.r.)
Irinel Anghel – Silhouettes fantomatiques IV
Pascale Criton – Bifurcations
Diana Danciu – Jocuri

      susVineri 27 februarie 2004 – Aula Palatului Cantacuzino din București, ora 18

sus


ForumArt
Copyright: cIMeC 2003 – 2004